Fizika és axiómák II.- atombomba

A fizika kutatásai nem korlátozódhatnak az emberi felfogás korlátai közé. Miért? A fizika bármennyire is tárgyilagos, és elveti azokat az elméleteket, melyek a teremtés és az univerzum létezésére próbálnak megoldást találni, feltételezni-e kell, hogy magától nem jöhetett létre az univerzum. Folyamatosan azokat az erőket, és szabályokat kutatja, amelyek a mozgást, az anyagot, energiát szabályozzák. Amint arra a pontra jut, hogy az univerzum keletkezésének első pillanatait vizsgálja, máris feltételezések százait kell alátámasztania, vagy elvetni-e. Tudományként kötelessége bizonyítani az általa felállított elméleteket. A vallásoknál ez nem elvárás, egyszerűen egy hiten, vagy nézeten alapulhat. Így ezen a ponton a fizika elméletibe megy át. És nem csak itt, a másik véglet ugyanilyen...

A fizikában, az atomnál kisebb részecskék vizsgálata során azt látjuk, hogy nem érvényesek a fizika "hagyományos" szabályai. Itt újabb, és újabb törvényszerűségek bukkannak fel, és egyre bonyolultabbá teszik a vizsgálatokat. Ezért nem jó játszani az atommal! Még nem tudják, mit okoz, bár kellő tudományossággal állítják, hogy "figyelemmel" kísérik, ez valójában idegen terület. A határozatlansági elv című cikkben írtam arról, milyen nehéz a részecskék pontos tulajdonságainak mérése, és ebből következik, hogy a hatásuk az emberi szervezetre még kevesebb ismerettel rendelkezik manapság. Félő, hogy a mi kárunkra kísérleteznek. Az eddig megmért részecskék tulajdonságainak, csak kis része lett feltérképezve.

Megdöbbentő, de a Hirosima és Nagaszaki bombái óriási, talán még ma is mérhető utóhatásokkal rendelkeznek. Azért írom, hogy 'talán', mert sokkal több bombát robbantottak fel, mint amiről beszámoltak. És ezeknek a hatásai is körbegyűrűznek a Földön. Ezt titkolják, a Csernobil, megmutatta, hogy nem tudják kontrollálni az atomokban lévő energiát, és ezek, amiről írtam - csak és kizárólag - az atommag hasításán alapulnak. Az Urán, Plutónium stb., atomok hasítása tönkreteszi az életet, nincs rá gyógyszer, és nincs olyan szervezet, aki "hozzáértően" tudja kezelni. A Fúzió, ennél rosszabb. Sokkal nagyobb energiát szabadít fel. Ez a Hidrogén bomba! Két hidrogén atomot egyesítenek (Fúzió) és hélium lesz belőle.

A napban ez megy végbe folyamatosan, a keletkező sugárzások számtalan fajtája éri el a bolygónkat. Az ózón, és a légkör, valamint a levegő összetevői is szűrik, lekötik egy részét. De a többi akadálytalanul hatol át a Föld bolygón is. (!) Rákot és egyéb betegséget okoznak. A nap ellen mindenki védekezik, hiszen nem akar meghalni. És itt a földön felrobbantottak már Hidrogén bombát is. Érdekes, hogy a rákbetegek száma megnőtt. Sokan gondolják, hogy a nap miatt (Pedig a Nap nem változott, és még vagy 5 milliárd évig nem fog), az ózón változott ugyan, de nem ilyen mértékben, akkor mitől nő a rákbetegek száma...

Hát nem a dohányzás miatt, vagy a pirítós miatt, ezek nagyon csekély hatással vannak erre. Nézd meg! A dohányzást tartják bűnösnek - és a passzív dohányosok is rákban szenvednek. Ez túl átlátszó. Megmerném kockáztatni, hogy ez a propaganda az atomfizikusoktól jön, mellesleg így "figyelik" az utóhatást is.

Nincsenek megjegyzések: